Het begint bij vertrouwen: een eerste kennismaking

Bij het vastleggen van uw wensen of het bespreken van uw financiën komen er heel persoonlijke zaken aan bod. Dan is het heel belangrijk dat er een vertrouwensband is. Een klik. Daarom heeft u altijd de mogelijkheid om gratis en geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan te vragen. Tijdens dit gesprek, dat ongeveer 45 minuten duurt, kunt u vertellen wat u graag zou willen en vertel ik u hoe ik u daarbij kan helpen. Het liefst doe ik dat bij u thuis, maar u kunt er uiteraard ook voor kiezen om een andere, vertrouwde locatie uit te zoeken.

Na het kennismakingsgesprek kunt u zelf aangeven of u gebruik wil maken van mijn hulp bij de volgende stappen.

Het vervolg: vastleggen van uw wensen en belangrijke zaken

Tijdens het vervolggesprek gaan we het hebben over uw specifieke wensen, de administratieve zaken die vastgelegd moeten worden en de financiële situatie van uw nabestaanden. Tijdens dit gesprek wordt ook meteen duidelijk of uw wensen overeenkomen met dat wat er geregeld is. Mocht dit niet het geval zijn, dan gaan we samen kijken wat er moet gebeuren om dit alsnog te regelen. 

Een belangrijk onderwerp bij het vervolggesprek staat uw financiële situatie. Denk hierbij aan zaken als het nabestaandenpensioen, uitvaart- of levensverzekeringen, uw hypotheek, beleggingen enzovoort. Er wordt gekeken naar de (financiële) gevolgen van uw overlijden voor de nabestaanden. En ook hier wordt gekeken of de daadwerkelijke situatie overeenkomst met uw wensen.

Als we alles hebben besproken, wordt het tijd om de zaken ook vast te leggen. Vitaelis maakt hierbij gebruik van het Levensregister©, een overzichtelijk en gemakkelijk te gebruiken programma. Door het vullen van het Levensregister© maakt u een uniek naslagwerk voor uw nabestaanden. Alles wat ze moeten weten, staat erin. Dat zorgt voor rust en overzicht.

Vastleggen is goed, maar feitelijk nog maar het begin. Het bijhouden van veranderingen in uw persoonlijke situatie is minstens zo belangrijk. Deze veranderingen kunnen ook tot stand komen door wijzigingen van wetten of regels. Wilt u dat het Levensregister© actueel blijft zonder dat u zelf deze veranderingen allemaal moet bijhouden? Dan is het goed om te weten dat ik dit ook voor u kan regelen. Zo bent u er altijd verzekerd van dat de door u vastgelegde wensen opgevolgd worden. 

Tja, wat hebben wij eigenlijk vastgelegd?

Denkt u dat ook wel eens? Neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek. Ik leg u graag uit welke mogelijkheden er zijn,  hoe het Levensregister© werkt en op welke manier ik u kan helpen bij het maken van keuzes en het inzichtelijk maken van de (financiële) gevolgen voor uw nabestaanden bij uw overlijden. Maar nog belangrijker: ik leg u graag uit waarom het zo belangrijk is om alles nu vast te leggen.