Waarom nu al regelen?

U vraagt zich misschien af waarom u nu al zaken zou moeten vastleggen en regelen, zeker als u zich nog jong en vitaal voelt. Het antwoord is eigenlijk heel simpel: nu kunt u nog alles regelen en vastleggen. Maar wat is er morgen? Nog steeds komt het vaak voor dat mensen onverwacht overlijden en er niets geregeld is. Nabestaanden weten dan niet waar ze aan toe zijn en wat er allemaal moet gebeuren. Dat zorgt voor onnodig veel stress en kan ertoe leiden dat de afhandeling van de nalatenschap onnodig lang duurt. Alles moet immers nog uitgezocht worden. En dat alles juist in een periode waarin u de tijd nodig heeft voor het verwerken van het verlies van een dierbare.

Nog tijd om zaken goed te regelen

Een ander voordeel van het vroeg vastleggen van zaken is de tijd die er nog is om dingen te regelen of bij te sturen. Hierbij gaat het met name om financiële zaken. Iedereen krijgt te maken met zogenaamde life-events. Levensgebeurtenissen waardoor uw financiën veranderen. Voorbeelden van levensgebeurtenissen zijn trouwen, kinderen krijgen, echtscheiding of (pre)pensioen. De meest ingrijpende levensgebeurtenis is overlijden. Dit heeft voor de nabestaanden altijd financiële gevolgen. Maar weet u exact welke gevolgen dit zijn? En welke impact dit heeft op uw nabestaanden? En welke acties dat u moet ondernemen om eventuele negatieve gevolgen op te heffen? Ik help u graag antwoord te geven op deze vragen. Want naast nabestaandencoach ben ik tevens erkend budgetcoach en gediplomeerd bewindvoerder. 

Niet nu, maar wanneer dan wel?

Misschien vindt u het inderdaad belangrijk dat alles goed geregeld en vastgelegd is, maar wilt u er nu nog niet mee bezig zijn. De grote vraag is dan: wanneer is dat moment er wel? Het is geen prettig onderwerp, maar wellicht is het juist daarom zo belangrijk om erover te praten. Want als we maar blijven uitstellen, lopen we het gevaar dat er een moment aanbreekt dat we het niet meer kunnen regelen. Bedenk ook dat u het in eerste instantie niet voor uzelf doet, maar voor uw nabestaanden. Zij zijn degenen die geconfronteerd worden met allerlei lastige keuzes en het afwikkelen van heel veel zaken als u er niet meer bent en niets heeft vastgelegd.

Laten we er eens over praten

Neem contact op voor het plannen van een gratis kennismakingsgesprek. Dan kunnen we er samen eens over praten. Ik leg u graag uit waarom ik het zo belangrijk vind dat zaken vooraf geregeld worden.